Eple- og sellerisuppe med toast
Eple- og sellerisuppe med toast Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Eple- og sellerisuppe med toast

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Eple- og sellerisuppe med toast

Unik høstsuppe med epler, timian og selleri. Foto: Bjørn Jacobsen

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Friske epler sammen med timian og sellerismak er skikkelig godt! Server med sprøstekte bagett­skiver med blåmuggost.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Finhakk løken og skjær selleri og epler i små terninger. Legg løk, selleri, epler og timian i en kjele med kokende buljong og la suppen koke på svak varme i ca. 30 minutter.

  2. Ta opp timiankvistene og kjør suppen glatt med en stavmikser og bland med fløte.

  3. Hell suppen tilbake i kjelen, kok opp og smak til med salt og pepper.

  4. Legg en halv skive ost på hvert brødstykke og gratiner i ovnen under grillen til osten er smeltet og brødene gylne. Skjær eplet i små terninger.

  5. Server med epleterninger, et par timianblader og pepper på toppen samt varme toast.

Unik høstsuppe med epler, timian og selleri. Foto: Bjørn Jacobsen

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN