Eplekake med gresskarkjerner og mandler
Eplekake med gresskarkjerner og mandler  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 15min

Eplekake med gresskarkjerner og mandler

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 15min

Eplekake med gresskarkjerner og mandler

Eplekake er gjerne den første kaka vi lærer å bake, og her har Charlotte Mohn hentet inspirasjon fra morens enkle langpannekake fra barndommen. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (1 stemmer)
Dette er en enkel og veldig god oppskrift. Ønsker du en grovere kake, så kan halvparten av melet byttes ut med helkorn hvetemel. Dobler du oppskriften kan du lage en langpannekake! 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
3dl
Smør(smeltet)
3stk
3ss
Mandler(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk eggedosis av egg og sukker, og bland inn mel og smeltet smør. Ha røra over i ei stor springform. 

  2. Skrell eplene og del dem i biter. Ha eplebitene oppå kaka. Dytt dem litt ned i deigen. 

  3. Hakk mandler og dryss på toppen, og strø på gresskarkjernene. Avslutt med et lett lag kanel. 

  4. Stek på 180 grader i 40-45 min. Er du usikker på om kaka er ferdig, så sjekk med en pinne.

Eplekake er gjerne den første kaka vi lærer å bake, og her har Charlotte Mohn hentet inspirasjon fra morens enkle langpannekake fra barndommen. Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN