Eplekake med havre
Eplekake med havre
SMAK AV HØST: Eplekake med havre
Foto: Mette Randem
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 200 grader. Ha honningen og krydder i en bolle. Er honningen veldig stiv, fyll vasken med varmt vann og sett bollen oppå. Da smelter den raskt.
Skrell omtrent halvparten av eplene. Kutt eplene i biter – gjerne litt ujevne. Bland dem inn i honningen etter hvert som du skjærer dem opp, så blir de ikke brune.
Skjær smør i små biter. Pisk sammen smør og sukker. Rør inn ett og ett egg i smørblandingen. Tilsett mel, salt, bakepulver og nesten alle havregryna. Bland godt. Rør inn melken til du har en jevn røre.
Hell røren i en langpanne kledd med bakepapir. Fordel eplene jevnt i røren, og avslutt med ett godt dryss havregryn, kanel og mer honning på toppen.
Stek kaken på midterste rille i 20-25 minutter. Alle ovner er litt ulike – det er om å gjøre at kaken får bra med farge, men den bør ikke bli brent.
SMAK AV HØST: Eplekake med havre
Foto: Mette Randem