Eplekake med havre Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
35min

Eplekake med havre

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
35min

Eplekake med havre

SMAK AV HØST: Eplekake med havre

 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (53 stemmer)
Dette er eplekakeoppskriften fra Geitmyra matkultursenter for barn dViestad jobber. Geitmyra bruker så mange ulike typer epler som mulig, så hver munnfull smaker litt forskjellig. Målet er at den skal balansere mellom det søte og det syrlige – så denne inneholder mindre sukker enn de fleste oppskrifter.   Server med vaniljeyoghurt eller vaniljekrem. Denne oppskriften er hentet fra Andreas Viestads spalte Det beste jeg vet i Magasinet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
10stk
Eple(små epler)
0.5ts
300g
1klype(r)
6stk
4.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Ha honningen og krydder i en bolle. Er honningen veldig stiv, fyll vasken med varmt vann og sett bollen oppå. Da smelter den raskt. 

  2. Skrell omtrent halvparten av eplene. Kutt eplene i biter – gjerne litt ujevne. Bland dem inn i honningen etter hvert som du skjærer dem opp, så blir de ikke brune.

  3. Skjær smør i små biter. Pisk sammen smør og sukker. Rør inn ett og ett egg i smørblandingen. Tilsett mel, salt, bakepulver og nesten alle havregryna. Bland godt. Rør inn melken til du har en jevn røre. 

  4. Hell røren i en langpanne kledd med bakepapir.  Fordel eplene jevnt i røren, og avslutt med ett godt dryss havregryn, kanel og mer honning på toppen.

  5. Stek kaken på midterste rille i 20-25 minutter. Alle ovner er litt ulike – det er om å gjøre at kaken får bra med farge, men den bør ikke bli brent. 

SMAK AV HØST: Eplekake med havre

 

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (53 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN