Eplekake med marengs
Eplekake med marengs Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Eplekake med marengs

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
45min

Eplekake med marengs

Eplekake med smak av kanel. Toppet med hjemmelaget marengs og mandelspon. Denne kaken har det lille ekstra! Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Denne kaken har det lille ekstra! En luksus variant av eplekake. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og sukker mykt og luftig. Tilsett eggene, et av ­gangen, og rør godt mellom hvert egg. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker.

  2. Tilsett melblanding og fløte, og rør til en glatt deg.

  3. Hell deigen i en langpanne, 30 ganger 40 cm, som er kledd med bakepapir.

  4. Skrell, ta ut kjernehus og del eplene i tynne skiver. Bland dem med sukker og kanel. Og stikk dem ned i kaken.

  5. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200° i 20–30 min­utter. Kjenn med en kakenål om kaken er gjennomstekt.

  6. Lag marengsen. Pisk egge­hvitene stive. Tilsett sukker, litt av gangen, og pisk til røren blir blank og stiv. Fordel den over kaken og strø over mandelflak.

  7. Sett ovnen på 225°. Sett kaken inn i ovnen igjen og stek til marengsen har fått fin farge i ca. 10 minutter. Avkjøl kaken og skjær i ruter.

Eplekake med smak av kanel. Toppet med hjemmelaget marengs og mandelspon. Denne kaken har det lille ekstra! Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN