Eplekake med marengs
Eplekake med marengs
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør smør og sukker mykt og luftig. Tilsett eggene, et av gangen, og rør godt mellom hvert egg. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker.
Tilsett melblanding og fløte, og rør til en glatt deg.
Hell deigen i en langpanne, 30 ganger 40 cm, som er kledd med bakepapir.
Skrell, ta ut kjernehus og del eplene i tynne skiver. Bland dem med sukker og kanel. Og stikk dem ned i kaken.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200° i 20–30 minutter. Kjenn med en kakenål om kaken er gjennomstekt.
Lag marengsen. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker, litt av gangen, og pisk til røren blir blank og stiv. Fordel den over kaken og strø over mandelflak.
Sett ovnen på 225°. Sett kaken inn i ovnen igjen og stek til marengsen har fått fin farge i ca. 10 minutter. Avkjøl kaken og skjær i ruter.