Eplekake med romkrem
Eplekake med romkrem  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
2t 30min

Eplekake med romkrem

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
2t 30min

Eplekake med romkrem

Eplekake laget med høstens syrlige epler, fylt med romkrem og rosiner Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Lettvint kake å bake. Du bruker ferdig romkrem og legger eplebåtene i. Den smaker herlig!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

2ss
1pakke(r)
Krem(romkrem)
2stk
Eple(syrlige)

SLIK GJØR DU

  1. Bland alt til deigen i en food processor. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time.

  2. La rosinene trekke i rom mens deigen hviler.

  3. Trykk deigen ut i bunnen og ca. 3 cm oppover kanten i den smurte formen, 24 cm i diameter. Prikk den godt med gaffel.

  4. Fordel rosinene over deigbunnen, og smør romkremen over. Stikk skrelte eplebåter tett i pent mønster i kremen. Dryss over sukker, og stek kaken ved 200° i ca. 45 minutter.

  5. Server kaken lunken, gjerne med is eller vispet kremfløte til.

Eplekake laget med høstens syrlige epler, fylt med romkrem og rosiner Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN