nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
2t 30min
Eplekake med romkrem
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
2t 30min
Eplekake med romkrem
Lettvint kake å bake. Du bruker ferdig romkrem og legger eplebåtene i. Den smaker herlig!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland alt til deigen i en food processor. La deigen hvile kaldt i ca. 1 time.
La rosinene trekke i rom mens deigen hviler.
Trykk deigen ut i bunnen og ca. 3 cm oppover kanten i den smurte formen, 24 cm i diameter. Prikk den godt med gaffel.
Fordel rosinene over deigbunnen, og smør romkremen over. Stikk skrelte eplebåter tett i pent mønster i kremen. Dryss over sukker, og stek kaken ved 200° i ca. 45 minutter.
Server kaken lunken, gjerne med is eller vispet kremfløte til.