nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min
Eplekake med tyttebær
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min
Eplekake med tyttebær
En formkake som holder seg i godt kjøleskapet. Her får du en uslåelig smakskombinasjon med tyttebær, kanel og eple.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør smør og sukker luftig og hvitt. Rør i vaniljesukker og ett egg i gangen. Bland sammen mel og bakepulver. Rør det i deigen sammen med yoghurten.
Fjern kjernehus fra eplene og skjær dem i biter, bland med kanel. Hell halvparten av deigen i en godt smurt form. Legg i halvparten av eplene og syltetøyet. Hell på resten av deigen, eplene og syltetøyet. Stikk litt i deigen med en skje slik att det blandes litt.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175° i 50–60 minutter. Kjenn med en kakenål om den er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist og server den i skiver med lett vispet krem eller vaniljesaus.