Eplekake med tyttebær
Eplekake med tyttebær Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min

Eplekake med tyttebær

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 15min

Eplekake med tyttebær

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

En formkake som holder seg i godt kjøleskapet. Her får du en uslåelig smakskombinasjon med tyttebær, kanel og eple.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Smør(romtemperert)
4stk
1dl
Yoghurt(matyoghurt)
2stk
0.5dl
Tyttebær(syltetøy)

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og sukker luftig og hvitt. Rør i vaniljesukker og ett egg i gangen. Bland sammen mel og bakepulver. Rør det i deigen sammen med yoghurten.

  2. Fjern kjernehus fra eplene og skjær dem i biter, bland med kanel. Hell halvparten av deigen i en godt smurt form. Legg i halvparten av eplene og syltetøyet. Hell på resten av deigen, eplene og syltetøyet. Stikk litt i deigen med en skje slik att det blandes litt.

  3. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175° i 50–60 minutter. Kjenn med en kakenål om den er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist og server den i skiver med lett vispet krem eller vaniljesaus.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN