Eplelangpanne
Eplelangpanne Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min

Eplelangpanne

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min

Eplelangpanne

Klassisk langpannekake med søte epler. Foto: Erik Karlsson

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Langpannekake er perfekt når mange skal serveres. Kanel og sukker setter ekstra smak på eplene.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Smør(romtemperert)
4stk
1dl
4stk

SLIK GJØR DU

  1. Rør smør og sukker luftig. Tilsett ett egg av gangen under omrøring.

  2. Bland mel og bakepulver. Sikt det i røren vekselvis med melken. Fordel røren ut i en langpanne (ca. 35 x 25 cm) som er kledd med bakepapir.

  3. Skrell eplene og fjern kjernehuset. Del eplene i båter og vend dem i sukker og kanel. Legg båtene over kaken, og strø på resten av kanelsukkeret.

  4. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200˚ i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist, og del kaken i biter ved servering.

Klassisk langpannekake med søte epler. Foto: Erik Karlsson

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN