Eplemazarin
Eplemazarin Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min

Eplemazarin

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
50min

Eplemazarin

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Dette er en flott kake å se på og den smaker også herlig.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

1stk
2stk
1dl
Appelsinmarmelade(Kan byttes ut med aprikosmarmelade)

SLIK GJØR DU

  1. Bland mel, smør og sukker i bollen til en food prosessor. Tilsett eggeplommen og bland raskt sammen til en deig.

  2. Trykk deigen ut i paiformen, på cirka 20x28 Sett formen kjølig mens fyllet blandes.

  3. Riv mandelmassen og bland med smøret. Tilsett egg og eggehvite, og bland sammen til en glatt røre. Bland inn kardemomme. Hell røren i formen.

  4. Ta kjernehuset ut av eplene. Skjær det ene eplet i skiver og det andre i tynne båter. Legg skivene i en rad på midten mens båtene stikkes på hver side.

  5. Stek kaken i nedre del av ovnen 200° i 30-35 minutter. Avkjøl litt. Smelt marmeladen i en kjele eller i mikrobølgeovn. Pensle med marmeladen og avkjøl.

  6. Server kaken med lettvispet krem smakt til med litt vanilje-sukker.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN