nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
3t 55min
Epleostekake
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
3t 55min
Epleostekake
Denne kaken er garantert noe av det beste du har smakt!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Hakk sammen mel, sukker, mandler og smør til en smuldredeig, gjerne i en food prosessor. La maskinen gå til alt er blandet.
Ta av ca. 2 dl av deigen til å strø oppå kaken. Trykk ut resten i en langpanne, ca. 20 x 35 cm, som er dekket med bakepapir.
Stek kaken midt i ovnen ved 175° i ca. 12 minutter til den begynner å få farge.
Visp kremost, sukker og egg til en glatt deig. Fordel kremosten over den varme bunnen og stek i ca. 15 minutter.
Fordel eplemos oppå kaken. Bland resten av smuldredeigen med mandelflak og strø blandingen over eplemosen. Stek ytterligere i ca. 15 minutter.
Avkjøl kaken. Sett kaken kjølig i ca. 3 timer før den skjæres i trekanter eller ruter.