Epleostekake med sprø karamelltopping
Epleostekake med sprø karamelltopping
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°.
Bland raskt sammen ingrediensene til strøsselet til det blir grynete. La hvile i kjøleskapet en stund.
Knus kjeksene til fine smuler. Smelt smøret og tilsett det i smulene. Bland sammen til en deig.
Trykk deigen ut i en bakeform, ca. 24 cm i diameter. Forstek bunnen på nederste rille i ovnen i ca. 6 minutter.
Bland kesam og crème fraîche. Tilsett egg, sukker og vaniljesukker og rør sammen til en glatt røre.
Skrell og ta kjernehuset ut av eplene. Skjær dem i mindre biter og legg i en plastpose. Tilsett kanel. rist om slik at bitene blir jevnt krydret.
Hell ostemassen i formen og strø over eplebitene. Strø til slutt over den kalde strøsselblandingen. Stek kaken på nederste rille i ovnen til fyllet har stivnet i ca. 30 minutter. La kaken avkjøles i formen.
Bland alle ingrediensene til karamellsausen i en kjele. Kok sausen under omrøring til den tykner.
Løsne den kalde kaken fra formen og fordel karamellsausen over når kaken serveres.