Epleostekake med sprø karamelltopping Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
36min
totalt
1t

Epleostekake med sprø karamelltopping

nivå
Middels
aktiv
36min
totalt
1t

Epleostekake med sprø karamelltopping

Høstens ostekake! Med syrlige epler, sprø topping og varm karamellsaus. Skikkelig luksus! Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.3 (3 stemmer)
Ostekake gjør alltid lykke. Her er en variant med epler og sprø topping, som i tillegg krones med en karamellsaus!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
Digestive(eller mandelkaker)

Fyll

250g
3stk
2stk
Eple(syrlige)

Karamellsaus

Strøssel

0.5stk
Sitron(revet skall)
1.25dl

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°.

  2. Bland raskt sammen ingrediensene til strøsselet til det blir grynete. La hvile i kjøleskapet en stund.

  3. Knus kjeksene til fine smuler. Smelt smøret og tilsett det i smulene. Bland sammen til en deig.

  4. Trykk deigen ut i en bakeform, ca. 24 cm i diameter. Forstek bunnen på nederste rille i ovnen i ca. 6 minutter.

  5. Bland kesam og crème fraîche. Tilsett egg, sukker og vaniljesukker og rør sammen til en glatt røre.

  6. Skrell og ta kjernehuset ut av eplene. Skjær dem i mindre biter og legg i en plastpose. Tilsett kanel. rist om slik at bitene blir jevnt krydret.

  7. Hell ostemassen i formen og strø over eplebitene. Strø til slutt over den kalde strøsselblandingen. Stek kaken på nederste rille i ovnen til fyllet har stivnet i ca. 30 minutter. La kaken avkjøles i formen.

  8. Bland alle ingrediensene til karamellsausen i en kjele. Kok sausen under omrøring til den tykner.

  9. Løsne den kalde kaken fra formen og fordel karamellsausen over når kaken serveres.

Høstens ostekake! Med syrlige epler, sprø topping og varm karamellsaus. Skikkelig luksus! Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.3 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN