Epleruter i langpanne Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
18min
totalt
2t 10min

Epleruter i langpanne

nivå
Middels
aktiv
18min
totalt
2t 10min

Epleruter i langpanne

Stor eplekake som lages med søt gjærdeig. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.8 (59 stemmer)
Denne eplekaken bakes av gjærdeig, og blir riktig god og mettende. Kaken kan fryses.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
1stk
1krm
75g
Smør(romtemperert)

Fyll

3stk
1ss
Mandler(flaket )

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjær i en bakebolle. Hell over fingervarm melk (37º), og rør til gjæren har løst seg opp.

  2. Visp opp egget med en gaffel. Spar ca. 1 ss til å pensle på den ferdige deigen før steking. Tilsett sukker og salt. Rør inn biter av smøret. Bland i melet, så mye at deigen blir glatt og fin, men fremdeles kjennes løs. Dekk den til og sett til heving i ca. 45 minutter.

  3. Hell deigen direkte i en langpanne, 25 cm x 35 cm, kledd med bakepapir. Trykk deigen ut med melede hender slik at den dekker hele formen.

  4. Skrell eplene hvis det er tykt skall. Ta ut kjernehus og skjær i tynne båter. Fordel eplebåtene over deigen i et fint mønster. Smelt smøret og pensle over eplebåtene. Strø over sukker og kanel.

  5. La kaken heve i ca. 30 minutter. Pensle med egget som er igjen, og stek kaken 200° i 15–18 minutter. Avkjøl på rist.

  6. Server kaken nystekt gjerne med vaniljesaus eller vispet krem til.

Stor eplekake som lages med søt gjærdeig. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.8 (59 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN