Erteguacamole med fylte og syltede rødløk Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Erteguacamole med fylte og syltede rødløk

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Erteguacamole med fylte og syltede rødløk

ERTER: Guacamole er deilig, ikke bare laget av avokado.

Foto: Mats Widén/Gyldendal

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (2 stemmer)
Erter i guacamole? Ja, da. Det smaker nydelig. Sammen med avokado, gresskarkjerner, granateple, mynte og syltet rødløk er denne guacamolen en flott forrett, lett lunsj eller tilbehør til kjøtt eller fisk. Oppskriften er hentet fra kokeboka Eventyrlig (Gyldendal) av Karla Siverts, utgitt høsten 2016 etter hennes død.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Syltet rødløk

4stk
Rødløk(små)
1bunt
Timian(stor)
5stk
3dl

Erteguacamole

1stk
Lime(saften av)
8stk
Mynte(mynteblader)
1klype(r)
1ss
Granateple(kjerner)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp alle ingrediensene. La det stå og trekke på lav varme i 10 minutter. Avkjøl. Del løken i to på langs så du får små båter som du kan fylle med guacamole.

  2. Fjern steinene fra avokadoene, og ta kjøttet ut av skallene. Bland avokadokjøtt og erter med limesaft og olivenolje og smak til med salt og pepper. Spar noen erter til pynt.

  3. Legg opp på tallerkener med guacamolen i løkbåtene. Pynt med små mynteblader, tynne skiver av vårløk (det hvite), gresskarkjerner og granateplekjerner.

ERTER: Guacamole er deilig, ikke bare laget av avokado.

Foto: Mats Widén/Gyldendal

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

3.5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN