nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Erteguacamole med fylte og syltede rødløk
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Erteguacamole med fylte og syltede rødløk
ERTER: Guacamole er deilig, ikke bare laget av avokado.
Foto: Mats Widén/GyldendalOppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
3.5 (2 stemmer)
Erter i guacamole? Ja, da. Det smaker nydelig. Sammen med avokado, gresskarkjerner, granateple, mynte og syltet rødløk er denne guacamolen en flott forrett, lett lunsj eller tilbehør til kjøtt eller fisk. Oppskriften er hentet fra kokeboka Eventyrlig (Gyldendal) av Karla Siverts, utgitt høsten 2016 etter hennes død.
DETTE TRENGER DU
PERSONERErteguacamole
2stk
3dl
1stk
Lime(saften av)
2ss
8stk
Mynte(mynteblader)
1stk
1klype(r)
Gresskarkjerner(ristede)
1ss
Granateple(kjerner)
SLIK GJØR DU
Kok opp alle ingrediensene. La det stå og trekke på lav varme i 10 minutter. Avkjøl. Del løken i to på langs så du får små båter som du kan fylle med guacamole.
Fjern steinene fra avokadoene, og ta kjøttet ut av skallene. Bland avokadokjøtt og erter med limesaft og olivenolje og smak til med salt og pepper. Spar noen erter til pynt.
Legg opp på tallerkener med guacamolen i løkbåtene. Pynt med små mynteblader, tynne skiver av vårløk (det hvite), gresskarkjerner og granateplekjerner.
ERTER: Guacamole er deilig, ikke bare laget av avokado.
Foto: Mats Widén/GyldendalOppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
3.5 (2 stemmer)