Fajitas med kylling og byggryn
Fajitas med kylling og byggryn Oppskrift
nivå
Lett
totalt
1min

Fajitas med kylling og byggryn

nivå
Lett
totalt
1min

Fajitas med kylling og byggryn

Foto: Margrethe Myhrer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (48 stemmer)

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Paprika(, rød)
1stk
Paprika(, gul)
0.5ts
0.5stk
Lime(, bare saften)
0.5stk
2ss
Koriander(, hakket)
1ts
Salt(, smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200 grader og smør et stekebrett med olivenolje.

  2. Skjær kyllingfilet i skivet og smør dem inn med olivenolje og halvparten av tacokrydderet som du bare blander sammen i en skål. 

  3. Skjær løk og paprika i tynne skiver og legg dem på stekebrettet med kyllingbitene over. Dyss over resten av krydderet.

  4. Stek det hele midt i ovnen i 20-25 minutter til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er myke og saftige. Press over limesaft. 

  5. Mens du steker grønnsaker og kylling i ovnen, deler du avokadoene i to, fjerner steinene og tar ut kjøttet. Mos avokadoene med en gaffel. Bland inn limesaft, kesam, finhakket hvitløk, og chili renset for frø og finhakket. Smak til med salt og rør inn koriander om ønskelig. Oppbevar guacamolen i lufttett boks i kjøleskapet så den ikke får mye oksygen. Da unngår du at den blir brun. 

Foto: Margrethe Myhrer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (48 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN