Falafel
Falafel Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 25min

Falafel

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t 25min

Falafel

EN AV KARLAS FAVORITTER: Falafel er små, krydrede boller av kikerter. Server dem nystekt og gjerne med en god yoghurtdressing, frisk salat og pitabrød.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

0.7 (2 stemmer)
Dette er bare utrolig godt. Karla bruker en del chili i sin falafeloppskrift, så hvis du liker spicy mat, er denne varianten perfekt. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
Kikerter(tørkede, så bløtlagt)
Kruspersille(noen kvaster)
Koriander(noen kvaster)
1ts
2ss
Tørket chili(tørket)
Nøytral matolje(til steking)
Vårløk(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Hell av vannet på de bløtlagt kikertene, skrell løk og hvitløk og kjør alt i en kjøkkenmaskin/blender til en grov blanding.

  2. Tilsett urter og krydder, kjør videre og tilsett en og en spiseskje med hvetemel. Når massen former en ball inne i kjøkkenmaskinen har du hatt i nok. Dekk til bollen med deigen med plastfolie og sett kaldt i minst 2 timer. 

  3. Før steking former du boller av ønsket størrelse med hendene. Varm opp oljen til medium/høy varme i ei stekepanne og stek falaflene. Dytt dem litt ned med en gaffel slik at de blir rundt 1 cm tykke. Stek til falaflene er gyllenbrune på begge sider. 

  4. Server dem nystekte og varme, strø finhakket vårløk over og lag gjerne en god yoghurtdressing til. Frisk salat hører med, og humus og pitabrød er også godt til.

EN AV KARLAS FAVORITTER: Falafel er små, krydrede boller av kikerter. Server dem nystekt og gjerne med en god yoghurtdressing, frisk salat og pitabrød.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

0.7 (2 stemmer)

DEL OPPSKRIFTEN