Falaffel
Falaffel Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t

Falaffel

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t

Falaffel

Nystekt falafel er perfekt for dem som er glade i chili og spennende krydder. Dette er deilig og kjøttfri helgemat! Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (3 stemmer)
Dette er bare utrolig godt. Karla bruker en del chili i sin falafeloppskrift, så hvis du liker spicy mat, er denne varianten perfekt. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
Kikerter(tørkede, bløtlagt mist 8 timer)
2kvist
1ts
1ss
Olivenolje(til steking)

SLIK GJØR DU

  1. Hell av vannet på de bløtlagt kikertene, skrell løk og hvitløk og kjør alt i en kjøkkenmaskin/blender til en grov blanding. 

  2. Tilsett urter og krydder, kjør videre og tilsett en og en spiseskje med hvetemel. Når massen former en ball inne i kjøkkenmaskinen har du hatt i nok. Dekk til bollen med deigen med plastfolie og sett kaldt i minst 2 timer. 

  3. Før steking former du boller av ønsket størrelse med hendene. Varm opp oljen til medium/høy varme i ei stekepanne og stek falaflene. Dytt dem litt ned med en gaffel slik at de blir rundt 1 cm tykke. Stek til falaflene er gyllenbrune på begge sider. 

  4. Server dem nystekte og varme, strø finhakket vårløk over og lag gjerne en god yoghurtdressing til. Frisk salat hører med, og humus og pitabrød er også godt til.

Nystekt falafel er perfekt for dem som er glade i chili og spennende krydder. Dette er deilig og kjøttfri helgemat! Foto: Mette Møller

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN