Falukorv med middelhavssmak­  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min

Falukorv med middelhavssmak­

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min

Falukorv med middelhavssmak­

Smakfull falukorv med middelhavssmak­ Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.5 (2 stemmer)
Du kan også lage retten med røkte middagspølser eller ­medisterpølse.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
800g
Pølse(falukorv)
1pakke(r)
1glass
1pakke(r)
Tomat(små)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 200°. Skjær ­pølsen i 1–2 cm tykke skiver, men ikke helt igjennom.


  2. Hakk basilikum. La paprikaene renne av og hakk dem fint. Bland paprikahakk og ­basilikum.


  3. Legg pølsen i en ildfast form og fordel røren mellom pølseskivene.


  4. Bland sammen parmesan, griljermel, salt og pepper.­ ­Fordel det over pølsen.


  5. Legg tomatene i midten eller ved siden av pølsen i f­ormen. Drypp over 1 ss ­smeltet smør. Gratiner ­pølsen i ovnen i ca. 20 minutter til retten er varm og osten har ­smeltet.


  6. Bland sammen ingrediensene til sausen og smak til. Server sausen og potetmos

Smakfull falukorv med middelhavssmak­ Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN