nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min
Falukorv med middelhavssmak
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
50min
Falukorv med middelhavssmak
Du kan også lage retten med røkte middagspølser eller medisterpølse.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°. Skjær pølsen i 1–2 cm tykke skiver, men ikke helt igjennom.
Hakk basilikum. La paprikaene renne av og hakk dem fint. Bland paprikahakk og basilikum.
Legg pølsen i en ildfast form og fordel røren mellom pølseskivene.
Bland sammen parmesan, griljermel, salt og pepper. Fordel det over pølsen.
Legg tomatene i midten eller ved siden av pølsen i formen. Drypp over 1 ss smeltet smør. Gratiner pølsen i ovnen i ca. 20 minutter til retten er varm og osten har smeltet.
Bland sammen ingrediensene til sausen og smak til. Server sausen og potetmos