Fårikål
Fårikål Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
3t

Fårikål

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
3t

Fårikål

FÅRIKÅL: Norges nasjonalrett er noe av det enkleste du lager, og et sikkert høsttegn. 

Foto: Matprat / Synøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.7 (19 stemmer)
Fårikål er Norges ubestridte nasjonalrett. Det er både husmannskost og festmat. Og lag dobbel porsjon - minst - det smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget. Og en ting er sikkert: fårikål er verdens beste grunn til å samle store og små til høstens etegilde rundt den dampende gryta!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Del hodekålen i båter.

  2. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte (kjøtt nederst med fettsiden ned). Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan eventuelt legges i en spesiell pepperholder. 

  3. Noen liker også å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel, cirka 1-2 spiseskjeer per 4 porsjoner, mellom lagene.

  4. Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt (til det løsner fra benet), minst 2,5 timer.

FÅRIKÅL: Norges nasjonalrett er noe av det enkleste du lager, og et sikkert høsttegn. 

Foto: Matprat / Synøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.7 (19 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN