Farmors eplekringle
Farmors eplekringle Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t 15min

Farmors eplekringle

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t 15min

Farmors eplekringle

Deilig, myk kringle fylt med eplemos. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.5 (1 stemmer)
Dette blir en stor kringle til mange med deilig eplesyltetøy som fyll. Annet fast syltetøy kan også brukes som fyll.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

Pynt

1stk
Egg(til pensling)
1ss
Perlesukker(eller mandelflak )

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret og ha i melk og varm til det blir fingervarmt.

  2. Rør gjæren ut i litt av melkeblandingen og ha alt over i en bakebolle. Tilsett sammenpisket egg, sukker, kardemomme og mesteparten av melet. Elt sammen til en smidig deig i 5 minutter i kjøkken­maskin og tilsett ev. resten av melet.

  3. Dekk bakebollen med plast og sett til heving på et lunt sted i 30–40 min.

  4. Elt den hevede deigen lett sammen og trill ut til en lang pølse, ca. 1 m. Klem eller kjevle den ut til bredden er ca. 15 cm. Fordel fyllet langsetter på midten av deigen.

  5. Rull sammen og form til kringlefasong på et stekebrett. Legg skjøten ned. Dekk til og la kringlen etterheve 50–60 min.

  6. Pensle med sammenpisket egg og dryss med mandelflak og perlesukker.

  7. Stek på nederste rille i ovnen ved 190º i 20–30 min. Avkjøl på rist.

Deilig, myk kringle fylt med eplemos. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN