Fastelavnsboller med vaniljekrem
Fastelavnsboller med vaniljekrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
1t 40min

Fastelavnsboller med vaniljekrem

nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
1t 40min

Fastelavnsboller med vaniljekrem

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

3 (5 stemmer)
Boller med krem hører fastelavn til. Her er bollene fylt med en blanding av krem og vaniljekrem, men du må gjerne fylle bollene med bare pisket krem. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pensling

1stk

Dryss

Fyll

3dl
Vaniljekrem(ferdig)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smør og hell i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland i sukker, bakepulver, salt, kardemomme og 2/3 av melet.

  2. Rør til deigen blir glatt og smidig. Tilsett mer mel om nødvendig.

  3. La deigen heve til dobbel størrelse i ca. 30 min. under plast.

  4. Ta deigen opp på bakebordet og trill ut til en pølse. Del i ca. 16 biter. Trill til boller, som legges på bakepapir på stekeplate. Etterhev bollene i ca. 20 min.

  5. Stek bollene midt i ovnen ved 225º i ca. 12 min. Avkjøl på rist.

  6. Pisk fløten stiv og bland med vaniljekrem. Del bollene i to og legg kremen mellom lagene. Dryss med melis ved servering.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

3 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN