nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
1t 40min
Fastelavnsboller med vaniljekrem
nivå
Lett
aktiv
12min
totalt
1t 40min
Fastelavnsboller med vaniljekrem
Boller med krem hører fastelavn til. Her er bollene fylt med en blanding av krem og vaniljekrem, men du må gjerne fylle bollene med bare pisket krem.
DETTE TRENGER DU
PERSONERDryss
3ss
Pensling
1stk
SLIK GJØR DU
Smelt smør og hell i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland i sukker, bakepulver, salt, kardemomme og 2/3 av melet.
Rør til deigen blir glatt og smidig. Tilsett mer mel om nødvendig.
La deigen heve til dobbel størrelse i ca. 30 min. under plast.
Ta deigen opp på bakebordet og trill ut til en pølse. Del i ca. 16 biter. Trill til boller, som legges på bakepapir på stekeplate. Etterhev bollene i ca. 20 min.
Stek bollene midt i ovnen ved 225º i ca. 12 min. Avkjøl på rist.
Pisk fløten stiv og bland med vaniljekrem. Del bollene i to og legg kremen mellom lagene. Dryss med melis ved servering.