Fävikens grøt
Fävikens grøt Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
2t 15min

Fävikens grøt

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
2t 15min

Fävikens grøt

GOD START: Grøten fra Fäviken gir en god start på dagen.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (38 stemmer)
Dette er en litt tilpasset versjon av Magnus Nilssons grøtoppskrift fra sin bok Fäviken (Phaidon). Det er en klar fordel å la frøblandingen ligge i bløt over natta. Nilsson anbefaler å gjøre i stand mye grøtblanding, og oppbevare den i en lufttett boks. PS: Du kan få en porsjonsblanding ved å ha 2 spiseskjeer av hver ingrediens, men da må du blande opp på nytt hver gang.   En av verdens beste restauranter har verdens beste frokost.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
Havregryn(valset. av typen Bjørn eller liknende)
2dl
Rugflak(knust)
2dl
Havre(hel)

SLIK GJØR DU

  1. Bland alle ingrediensene og oppbevar i en boks.

  2. For å tilberede, ha 1 del frøblanding og 2 deler kaldt vann i en gryte. La trekke slik minst to timer – men helst over natta, noe som også er mest praktisk.

  3. Like før servering, ha i en liten klype salt, kok opp og la koke i 5 minutter.

GOD START: Grøten fra Fäviken gir en god start på dagen.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (38 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN