Fersk lammeribbe med gremolata Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t 10min

Fersk lammeribbe med gremolata

nivå
Lett
aktiv
2t
totalt
2t 10min

Fersk lammeribbe med gremolata

Fersk lammeribbe penslet med blanding av grov sennep, olivenolje, hakket hvitløk, frisk rosmarin og honning. Server med hjemmelaget gremolata. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.8 (30 stemmer)
Lammeribbe er røff og ujålete mat som egner seg til et enkelt måltid med gode venner eller på tapasbordet. Her er det nesten påbudt å spise med fingrene!

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Gremolata

1stk
Sitron(finrevet skall)
1bunt
Bladpersille(finhakket)
3fedd
Hvitløk(finhakket)
2ss
Sennep(grov)
2fedd
Hvitløk(hakket)
2kvist
Rosmarin(hakket)
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fine ruter i fettet på oversiden av lammeribbene.

  2. Bland sammen sennep, olje, hvitløk, rosmarin, honning, salt og pepper. Pensle blandingen på ribbestykkene. Legg stykkene i en langpanne og stek dem midt i ovnen på 125° i cirka 1½ time. 

  3. Hev temperaturen i ovnen til 225° og stek videre i cirka 30 minutter, eller til lammeribba har fått en fin, gyllen farge og løsner lett fra beinet.

  4. Bland sammen ingrediensene til gremolataen og sett den til side. 

  5. Ta lammeribba ut av ovnen og la den hvile i et par minutter. Bruk en skarp, stor kniv, og skjær den i fine stykker ved å følge ribbeina. Legg opp på et fat og dryss gremolata over. Server med en gang, gjerne med nanbrød og salat.

Fersk lammeribbe penslet med blanding av grov sennep, olivenolje, hakket hvitløk, frisk rosmarin og honning. Server med hjemmelaget gremolata. Foto: Synnøve Dreyer

Oppskrift

Vurdering

2.8 (30 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN