Ferskt kjøtt og løksaus med grønnsaksuppe Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
3t
totalt
3t 20min

Ferskt kjøtt og løksaus med grønnsaksuppe

nivå
Middels
aktiv
3t
totalt
3t 20min

Ferskt kjøtt og løksaus med grønnsaksuppe

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.6 (74 stemmer)
Ferskt kjøtt og suppe er typisk tradisjonell søndagsmiddag, og det tar sin tid å forberede et slikt festmåltid. Kjøttet trenger noen timer i kjelen, men det passer seg selv. Se til at det ikke koker, men bare trekker. Smaker godt med melboller som tilbehør

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Biffkjøtt av storfe(Bog, bringe eller nakke uten bein)
1stk
1stk
2ts
1stk
Vann(Til koking)

Løksaus

1stk
5dl
Kraft(Kjøttkraft fra koking)
1.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Legg kjøttet i en kjele med kaldt vann, som dekker godt. Ha i grovkuttet løk, gulrot, laurbærblad og hel pepper.

  2. Kok opp, og fjern skummet som danner seg på toppen med en skje eller øse. Tilsett salt og la det trekke under lokk til kjøttet er mørt. Det tar ca. 1 ½ til 3 timer. Koketiden avgjøres av kjøttypen.

  3. Retten er ferdig når kjøttet virker mørt. Kok heller for lenge enn for kort.

  4. Når kjøttet er ferdig, tas det ut og holdes varmt under folie eller i varmeskap.

  5. Sil den deilige kraften som har dannet seg i kjelen, og ta vare på den. Kraften skal bli både saus og suppe. Ta vare på de grønnsakene som fortsatt er i hele og fine biter. De kan spises ved siden av.

  6. Lag løksausen. Finhakk løken og surr den i smør på svak varme. Løken skal bli blank. Ha i melet og rør rundt til det er klumpefritt. Spe med kraft, litt etter litt, og rør hele tiden for å unngå klumper.

  7. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper til du kjenner både den søte og den sure smaken.

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.6 (74 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN