Ferskt kjøtt og løksaus med grønnsaksuppe
Ferskt kjøtt og løksaus med grønnsaksuppe
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg kjøttet i en kjele med kaldt vann, som dekker godt. Ha i grovkuttet løk, gulrot, laurbærblad og hel pepper.
Kok opp, og fjern skummet som danner seg på toppen med en skje eller øse. Tilsett salt og la det trekke under lokk til kjøttet er mørt. Det tar ca. 1 ½ til 3 timer. Koketiden avgjøres av kjøttypen.
Retten er ferdig når kjøttet virker mørt. Kok heller for lenge enn for kort.
Når kjøttet er ferdig, tas det ut og holdes varmt under folie eller i varmeskap.
Sil den deilige kraften som har dannet seg i kjelen, og ta vare på den. Kraften skal bli både saus og suppe. Ta vare på de grønnsakene som fortsatt er i hele og fine biter. De kan spises ved siden av.
Lag løksausen. Finhakk løken og surr den i smør på svak varme. Løken skal bli blank. Ha i melet og rør rundt til det er klumpefritt. Spe med kraft, litt etter litt, og rør hele tiden for å unngå klumper.
La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper til du kjenner både den søte og den sure smaken.