Festkylling med chilidressing og maiskolber med urtesmør Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t

Festkylling med chilidressing og maiskolber med urtesmør

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t

Festkylling med chilidressing og maiskolber med urtesmør

Skikkelig god kylling middag med litt sting. Foto: Anders Norsell

Oppskrift

Vurdering

Retten kan lett dobles hvis du skal servere mange. Dressingen kan forberedes på forhånd, og kyllingen er rask å lage.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Chilidressing

1stk
Sitron(skall av en hel, saft av en halv)
2ss
Honning(flytende)
0.5dl
Kruspersille(og andre urter, hakket)

Maikolber

4stk
Mais(kolber, ferdig kokte)
1ss
Rapsolje(til steking)

Urtesmør

200g
Smør(mykt)
0.5dl
Basilikum(og andre urter)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Vask og tørk kyllingfiletene. Strø på salt og pepper. Varm smør i en panne, og stek kyllingen på begge sider. Legg kyllingen over i en smurt ildfast form, og stek videre midt i ovnen til kyllingen er gjennomstekt, 20–30 minutter. Kontroller at fileten er gjennomstekt. Ta kyllingen ut, og la den hvile i ca. 10 minutter.

  2. Skjær kyllingen i skiver og legg utover fatet.

  3. Kjern ut og finhakk chilifrukten. Skrell og finhakk hvitløkbåtene. Riv sitronskallet, og press ut saften. Bland med resten av ingrediensene, og fordel blandingen over kyllingen.

  4. Pynt fatet med tomater som er delt i to, lettkokte sukkererter og kryddergrønt.

  5. Server kyllingen med potetbåter og stekte maiskolber med urtesmør.

  6. Varm opp olje i en stekepanne. Stek maiskolbene til de blir gylne, i ca. 5 minutter.

  7. Pisk smøret mykt.

  8. Kjern ut og finhakk chili, og bland i smøret sammen med urter og krydder.

  9. Rull smøret ut til en pølse og pakk inn i matpapir. Legg rullen i kjøleskapet for å stivne. Server smøret i tykke skiver.

  10. Du kan kjøpe ferdig kokte maiskolber som du varmer i kokende vann eller på grillen. Vil du koke dem selv, så ta bort bladene rundt kolben, og kok i usaltet vann i ca. 7 minutter.

Skikkelig god kylling middag med litt sting. Foto: Anders Norsell

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN