Festlig mandelmarengskake
Festlig mandelmarengskake
DETTE TRENGER DU
PERSONERFyll og pynt
SLIK GJØR DU
Pisk eggehviter og sukker til marengsbunnen i en bolle over kokende vannbad. Pisk til det blir en fast og blank marengs.
Tegn 2 sirkler, ca. 20 cm i diameter, på bakepapir på stekeplate. Fordel massen ut i ringene. Stek midt i ovnen ved 125˚ i ca. 1 ½ time. Senk varmen og la bunnene ettertørke en stund. Marengsen er ferdig når den kjennes lett og slipper bakepapiret. Avkjøl helt.
Riv kransekakemassen grovt og bland med eggehviten til en smørbar konsistens.
Tegn tre bunner på samme størrelse som marengsbunnene. Fordel massen ut i sirklene. Stek bunnene ved 175˚ i 12–14 minutter eller til de har fått gyllen farge.
Lag sitronfyllet. Bland revet skall med saft fra 3 sitroner og kok opp med sukker og smør. Sil fra skall. Rør maisenna med resten av sitronsaften og bland det i den varme væsken.
Pisk sammen eggeplommer og rør dem i væsken. Kok under kraftig omrøring til kremen tykner. Avkjøl. Kjennes kremen tykk, kan den tilsettes litt vann.
Legg bunnene sammen med pisket krem, bær og sitronkrem og høvlet hvit sjokolade.