Festlig ostekake med bær
Festlig ostekake med bær Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
25t

Festlig ostekake med bær

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
25t

Festlig ostekake med bær

Festlig ostekake med kjeksbunn, hvit sjokolade, kremost, revet limeskall og ferske bær. Denne kombinasjon smaker himmelsk godt. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Hvit sjokolade, blåbær og bjørnebær i kombinasjon smaker himmelsk godt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

200g
2stk
Lime(revet skall)
3stk
1dl
Blåbær(bjørnebær - velg ønsket bær)

Pynt

300g
Blåbær(bjørnebær - velg ønsket bær)

Bunn

100g

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret. Knus kjeksene, gjerne i en kjøkkenmaskin og bland inn.

  2. Pisk sammen kremost, kesam, ­sukker, maisenna, vaniljesukker og revet limeskall. Pisk til en glatt krem og tilsett så egg, ett av gangen. Rør godt mellom hvert egg.

  3. Pisk fløten til krem og bland godt. Hakk og smelt sjokoladen i vannbad. Rør den i blandingen.

  4. Hell røren i formen og strø over bærene.

  5. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175° i ca. 40 minutter. Dekk over med folie når kaken har fin farge. Slå av varmen og la kaken stå i 30 minutter på ettervarmen. La kaken avkjøles helt. Sett den i kjøleskapet i minste 1 døgn.

  6. Strø bærene og litt strimlet limeskall over kaken ved servering. Pynt med sitronmelisseblad.

Festlig ostekake med kjeksbunn, hvit sjokolade, kremost, revet limeskall og ferske bær. Denne kombinasjon smaker himmelsk godt. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN