Fikensalat med epler, valnøtter og chèvrekrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
15min

Fikensalat med epler, valnøtter og chèvrekrem

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
15min

Fikensalat med epler, valnøtter og chèvrekrem

Fikensalat med epler, valnøtter og chèvrekrem. Sunn, smakfull og enkel salat til koldtbordet. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Det er alltid godt å finne en salat på koldtbordet.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Dressing

150g
0.5dl
0.5dl
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
2dråpe(r)
Sitronsaft(smak til )
4stk
Fiken(kutten i små biter)
1stk
Eple(i terninger)
100g
Valnøtter(ristede)
6stk
Fiken(tørket)

SLIK GJØR DU

  1. Varm melk, fløte og chèvre forsiktig slik at chèvren smelter. Kjør den til en glatt krem i blender eller med en stavmikser. Spe med litt mer melk hvis du vil ha den tynnere. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Avkjøl.

  2. Kutt fiken i båter, hakk lettristede nøtter, kutt tørket fiken i små biter, og riv salaten grovt.

  3. Bland alt lett sammen. Anrett på fat, og drypp litt god olje over. Server med dressingen over salaten eller ved siden av.

Fikensalat med epler, valnøtter og chèvrekrem. Sunn, smakfull og enkel salat til koldtbordet. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN