Fine og grove horn Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Fine og grove horn

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Fine og grove horn

Hjemmelaget grovt og fint horn. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.7 (50 stemmer)
Lekre horn som imponerer på frokostbordet!    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3dl
1stk
Egg(sammenpisket. til pensling)
1dl
Sesamfrø(eller valmuefrø. Til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt smøret, ha i melken, og varm blandingen til den blir fingervarm, 37 °. Rør gjæren ut i væsken. Ha i sukker, kardemomme og mel. Elt deigen godt, dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen.

    Dekk bollen med plast, og la den så på et lunt sted i ca. 30 minutter.

    Ta deigen opp på melet bakebord. Del den i to. Kjevle hver del til en rund leiv, ca. 30 cm i diameter.

    Del hver leiv i 8 spisser. Rull spissene sammen fra den bredeste enden, og form dem til horn. Legg dem på stekeplate med bakepapir.

    Dekk hornene med et klede, og la dem heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.

    Pensle dem lett med sammen­pisket egg, og dryss på valmuefrø. Stek hornene midt i ovnen ved 220 ° i ca. 10 min. Avkjøl på rist.

  2. Grove horn
    Bruk samme oppskrift og framgangsmåte som til de fine hornene, men erstatt halvparten av hvete­melet med sammalt hvete, fint eller grovt, og kardemommen med salt. Pynt med sesamfrø på toppen.

Hjemmelaget grovt og fint horn. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

2.7 (50 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN