Fine og grove horn
Fine og grove horn
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smøret, ha i melken, og varm blandingen til den blir fingervarm, 37 °. Rør gjæren ut i væsken. Ha i sukker, kardemomme og mel. Elt deigen godt, dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen.
Dekk bollen med plast, og la den så på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Ta deigen opp på melet bakebord. Del den i to. Kjevle hver del til en rund leiv, ca. 30 cm i diameter.
Del hver leiv i 8 spisser. Rull spissene sammen fra den bredeste enden, og form dem til horn. Legg dem på stekeplate med bakepapir.
Dekk hornene med et klede, og la dem heve på et lunt sted i ca. 20 minutter.
Pensle dem lett med sammenpisket egg, og dryss på valmuefrø. Stek hornene midt i ovnen ved 220 ° i ca. 10 min. Avkjøl på rist.Grove horn
Bruk samme oppskrift og framgangsmåte som til de fine hornene, men erstatt halvparten av hvetemelet med sammalt hvete, fint eller grovt, og kardemommen med salt. Pynt med sesamfrø på toppen.