Fisk med sitron i tomatsaus
Fisk med sitron i tomatsaus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Fisk med sitron i tomatsaus

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Fisk med sitron i tomatsaus

Fersk fisk med frisk smak av sitron, servert med hjemmelaget tomatsaus. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

Her passer fersk sei aller best, men alle typer hvit fisk kan brukes.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
750g
1klype(r)
1klype(r)
1boks(er)
Tomat(hakket)
1ss
Basilikum(strimlet)
1stk
Sitron(i skiver)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fisken i jevne porsjonsstykker. Dryss dem med salt og pepper.

  2. Fres hvitløk og tomater i olje til tomatsausen tykner noe, ca. 5 minutter. Rør inn strimlet basilikum og hell sausen i et ildfast fat.

  3. Legg fiskestykkene i sausen. Legg et par sitronskiver på hvert fiskestykke.

  4. Bak fisken midt i ovnen ved 200° i ca. 10 minutter til den er akkurat gjennomkokt. Små kokte poteter og salat smaker godt til.

Fersk fisk med frisk smak av sitron, servert med hjemmelaget tomatsaus. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN