Fisk- og skalldyrgryte med safran
Fisk- og skalldyrgryte med safran Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min

Fisk- og skalldyrgryte med safran

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
40min

Fisk- og skalldyrgryte med safran

Fisk- og skalldyrgryte med blåskjell, hvitvin, reker, laks, potet, løk, fennikel, tomat og paprika. Egner seg godt som festmat! Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Nyt en lekker fiskegryte med ­herlig duft av safran, og hjemmelaget bruschetta. Egner seg godt som festmat! 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Reker(med skall)
300g
Laks(filet)
3stk
1stk
1stk
Paprika(rød)
1boks(er)
Tomat(hele)
0.5g
1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )

Bruschetta

4skiver
0.5boks(er)

SLIK GJØR DU

  1. Skyll og evt. skrubb blåskjellene. Kast skjell som ikke lukker seg. Kok opp vin i en gryte som rommer blåskjellene. Legg i blåskjell og kok under lokk i ca. 3 minutter til de åpner seg. Ta kjelen av varmen og la lokket ligge på.

  2. Skrell reker og skjær laksen i biter. Skrell poteter og løk og skjær i mindre biter. Skjær fennikel og paprika i mindre biter og finhakk hvitløken.

  3. Legg grønnsaker, poteter og løk i en romslig gryte og tilsett kraften fra blåskjellene, hele tomater, buljong, tomatpuré og safran. La dette småkoke i ca. 15 min Smak til med salt og pepper.

  4. Legg i laksen og rekene og la det trekke i gryten i 4–5 minutter.

  5. Sett ovnen på 175°. Drypp over litt olivenolje på skivene å krydre med salt og pepper. Rist brødskivene gyllenbrune i ovnen eller i en brødrister.

  6. Skjær purreløken i tynne ringer og bland med karse og kapers. Drypp over ca. ½ ss olivenolje og fordel røren på det ristede brødet, som serveres som tilbehør til fiskegryten.

  7. Legg i blåskjell ved servering. Ta bort blåskjell som ikke åpner seg når de er dampet.

  8. Pynt med frisk dill og evt. litt lakserogn.

Fisk- og skalldyrgryte med blåskjell, hvitvin, reker, laks, potet, løk, fennikel, tomat og paprika. Egner seg godt som festmat! Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN