Fiskeboller med karrisaus, gulrot og bacon Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
50min

Fiskeboller med karrisaus, gulrot og bacon

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
50min

Fiskeboller med karrisaus, gulrot og bacon

Brimi serverer de små, delikate fiskebollene med dampede gulrøtter og sprøstekt bacon. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.2 (12 stemmer)
Fiskeboller på boks har vel alle smakt, denne hjemmelagde varianten er enda bedre! Og så inneholder den mye mer fisk. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Hyse (kolje)(renskåret filet, sei og torsk kan også brukes)
2ts
1.5ss
Hvetemel(kan droppes)
1stk
Egg(kan sløyfes)
4dl
Melk(eller fløte)

Saus

1l
Melk(kokt)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fersk og kjøleskapskald fiskefilet i grove biter, og kjør den i kjøkkenmaskin til en smidig fiskedeig. 

  2. Pisk egget lett sammen, og rør det inn. Bland inn mel, salt og pepper og sitronsaft. 

  3. Tilsett melk eller fløte, eller litt av begge deler, litt og litt av gangen. Pass på at melk og farse har samme temperatur før du blander. All væske må være skikkelig innkjørt før ny blir tilsatt.

  4. Form små fiskeboller av farsen. Bruk ei spiseskje. Dypp skjea i vann med jevne mellomrom slik at bollene slipper. 

  5. Varm opp melka til om lag 80 grader, og trekk bollene i melka i rundt fem minutter. 

  6. Ta ut bollene, men behold melka til sausen. 

  7. Start med sausen. Smelt 50 gram smør i en kjele, og ha i karripulveret. Fres forsiktig i 2-3 minutter. Ha i mel og rør godt sammen. Spe med kokende melk, litt og litt av gangen. Smak til med salt og pepper. 

  8. Server de nylagde fiskebollene med kokte gulrøtter og sprøstekt bacon.

Brimi serverer de små, delikate fiskebollene med dampede gulrøtter og sprøstekt bacon. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

3.2 (12 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN