Fiskeform med chilireker Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min

Fiskeform med chilireker

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min

Fiskeform med chilireker

Riv gjerne over litt ekstra pepperrot ved servering. Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Spennende form med hummerfond og chili.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Fisk(f. eks torsk eller laks)
300g
Reker(med skall)
0.5stk
Rød chili(finhakket, uten frø)
3ss
Dill(hakket)
1ts
Sitron(revet skall)

Mos

6stk
0.5dl
2stk
0.5dl
1klype(r)
1klype(r)

Saus

2ss
Løk(finhakket)
1ss
Kraft(av hummer)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Begynn med mosen. Skrell poteter og kok mykt. Press potetene, og bland dem med olje og egg. Spe med litt fløte. Mosen skal være ganske fast. Smak til med salt og pepper.

  2. Lag sausen mens potetene koker. Stek hakket løk i smør i en kjele noen minutter. Tilsett vin og la det koke opp. Tilsett buljongen, fløten og fonden, og la sausen koke i ca. 10 minutter. Jevn med maisenna som er rørt ut i 1 dl vann til en passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

  3. Sett ovnen på 200˚. Sprøyt eller legg mosen ut langs kantene i formen. Legg fisken i bunnen, og hell sausen over. Sett formen i ovnen og stek i ca. 25 minutter til mosen får farge.

  4. Skrell reker og bland med finhakket rød chili uten frø, dill og sitronskall.

  5. Stek blandingen lett i en panne i litt olje. Krydre med salt og pepper.

  6. Del tomater i to, sitroner i båter og chili i to. La overflatene få en fin stekeflate. Strø rekeblandingen over gratengen, og pynt med tomater, sitroner og chili.

Riv gjerne over litt ekstra pepperrot ved servering. Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN