Fiskeform med chilireker
Fiskeform med chilireker
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Begynn med mosen. Skrell poteter og kok mykt. Press potetene, og bland dem med olje og egg. Spe med litt fløte. Mosen skal være ganske fast. Smak til med salt og pepper.
Lag sausen mens potetene koker. Stek hakket løk i smør i en kjele noen minutter. Tilsett vin og la det koke opp. Tilsett buljongen, fløten og fonden, og la sausen koke i ca. 10 minutter. Jevn med maisenna som er rørt ut i 1 dl vann til en passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
Sett ovnen på 200˚. Sprøyt eller legg mosen ut langs kantene i formen. Legg fisken i bunnen, og hell sausen over. Sett formen i ovnen og stek i ca. 25 minutter til mosen får farge.
Skrell reker og bland med finhakket rød chili uten frø, dill og sitronskall.
Stek blandingen lett i en panne i litt olje. Krydre med salt og pepper.
Del tomater i to, sitroner i båter og chili i to. La overflatene få en fin stekeflate. Strø rekeblandingen over gratengen, og pynt med tomater, sitroner og chili.