Fiskegrateng
Fiskegrateng Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Fiskegrateng

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 30min

Fiskegrateng

Du finner ikke mye som overgår hjemmelaget fiskegrateng, og her får du oppskriften Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg
Fisk

Oppskrift

Vurdering

I fiskegrateng kan du benytte alle typer fisk, både kokt og stekt. Frys ned fiskerester etter middagen og ta de opp når du skal lage grateng. Lag gjerne gratengen nesten helt ferdig dagen i forveien og oppbevar den i kjøleskap, slik at det kun er stekingen som gjenstår når man kommer hjem for å lage middag,

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4dl
1klype(r)
1klype(r)
3stk
500g
Fisk(kokt og renset)
150g

SLIK GJØR DU

  1. Kok makaroni i vann etter anvisningen på pakken. Lag hvit saus. Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett mel og rør det godt inn.

  2. Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake
    på platen og kok opp under omrøring.

  3. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og revet muskatnøtt.

  4. Avkjøl sausen litt og bland den med kokt avrent makaroni, renset kokt fisk og lett sammenvispede egg. Hell blandingen over i en smurt ildfast form ca. 20 x 30 cm.

  5. Dryss over strøkavring og stek gratengen i forvarmet ovn ved 180° i ca. 40 minutter.

  6. Når det gjenstår ca. 15 minutter av steketiden, strøs revet ost på toppen av gratengen.

  7. Server fiskegrateng med kokte poteter og råkost laget av raspet gulrot, raspet rå rødbeter og litt appelsinjuice. I tillegg er det
    godt med smeltet smør, rømme eller kesam ved siden av fiskegratengen.

Du finner ikke mye som overgår hjemmelaget fiskegrateng, og her får du oppskriften Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten
Egg
Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN