Fiskegrateng med hummersaus
Fiskegrateng med hummersaus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 15min

Fiskegrateng med hummersaus

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t 15min

Fiskegrateng med hummersaus

Nydelig rett, både i utseende og i smak. Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk
Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

Luksus fiskegrateng med fennikel, gratinert potetmos og hummersaus!  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
600g
Laks(eller torskefilet)
4dl
Fiskebuljong(hummerbuljong fra flaske)
2ss
Hvetemel(eller maizena)
2ss
Dill(hakket)

Potetmos

800g
Potet(melne)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 225-250°. Skrell potetene og kok dem myke. Damp potetene og mos dem. Rør i eggeplommer og finrevet muskat. Smak til med salt og pepper.

  2. Sprøyt ut potetmosen som roser på en skjærefjøl som tåler stekeovn eller i en ildfast form.

  3. Skjær fisken i mindre biter. Kok opp buljongen i en kjele. Legg i fisken, sett på lokk og dra den av varmen. La fisken stå til den er gjennomkokt i 5–7 minutter. Ta fisken opp og la den renne av, men ta vare på buljongen.

  4. Skyll og rens fennikel, del hver i ca. 6 biter. Kok fennikelen til den blir myk i buljongen noen minutter. Legg fennikel og fisk i formen. Sil buljongen, tilsett crème fraîche og la det koke i ca. 5 minutter. Jevn med hvetemel eller maisenna til en tykk saus. Rør i dill. Smak til med salt og pepper.

  5. Hell sausen over fisken og gratiner i varm ovn i ca. 15 minutter. Pynt med reker og frisk dill og server med sitron.

Nydelig rett, både i utseende og i smak. Foto: All Over Press

Inneholder

Fisk
Laktose
Gluten
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN