Fiskegrateng med hummersaus
Fiskegrateng med hummersaus
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 225-250°. Skrell potetene og kok dem myke. Damp potetene og mos dem. Rør i eggeplommer og finrevet muskat. Smak til med salt og pepper.
Sprøyt ut potetmosen som roser på en skjærefjøl som tåler stekeovn eller i en ildfast form.
Skjær fisken i mindre biter. Kok opp buljongen i en kjele. Legg i fisken, sett på lokk og dra den av varmen. La fisken stå til den er gjennomkokt i 5–7 minutter. Ta fisken opp og la den renne av, men ta vare på buljongen.
Skyll og rens fennikel, del hver i ca. 6 biter. Kok fennikelen til den blir myk i buljongen noen minutter. Legg fennikel og fisk i formen. Sil buljongen, tilsett crème fraîche og la det koke i ca. 5 minutter. Jevn med hvetemel eller maisenna til en tykk saus. Rør i dill. Smak til med salt og pepper.
Hell sausen over fisken og gratiner i varm ovn i ca. 15 minutter. Pynt med reker og frisk dill og server med sitron.