Fiskehodesuppe med chili Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Fiskehodesuppe med chili

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Fiskehodesuppe med chili

NIFS MAT: Det er dagen for å gi seg i kast med det ubehagelige. Hva med et fiskehode? Er du modig, spiser du øyet. Det mest smakfulle stykket ligger i kinnet, den saftigste delen i nakken.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (10 stemmer)
Når Andreas Viestad skal servere fiskehodesuppe, har han en hovedregel: peis på med smak. Ett hode per person. Masse iskald øl eller hvitvin ved siden av. Han har tidligere prøvd å være halvfin, og tilpasse med jålete gjester ved å pille kjøttet av hodet, men det anbefales ikke: Da ser det ut som et katastrofeområde. Du bør ha ei gryte som er stor nok til å romme alle hodene - eventuelt kan du bruke to gryter. En god kombinasjon av hoder er torsk, piggvar eller kveite, laks og steinbit. Her bruker han en god, søramerikansk chilipasta som grunnlag. Du kan også lage en mildere variant med fennikel i stedet for chili. Da får den mer middelhavspreg. Server med brød.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Fiskehode(r)(800-1000 gram pr stk)
4fedd
Hvitløk(hakket)
1stk
2ts
Ingefær(revet)
2ts
Korianderfrø(grovt knust)
1stk
Rød chili(hakket)
Limesaft(smak til)
2ss
Koriander(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Skyll og rens fiskehodene. Pass på at det ikke er rester av gjeller igjen. Gni godt inn med salt og la ligge i et dørslag mens du forbereder resten.

  2. Varm olje i ei stor gryte. Fres hvitløk og løk til løken blir blank, ha i ingefær, korianderfrø, chili og chilipasta. Stek i 5 minutters tid.

  3. Ha i tomat, laurbærblad og vin. Mos tomatene godt. Ha i hodene, sett på lokk og kok i 20 minutters tid. Hodene vil ikke være dekket av væske, og hvis de ligger inntil hverandre kan de isolere hverandre litt mot varmen. Du kan prøve å flytte dem litt rundt i gryta, for å bli skikkelig kokt, men vær forsiktig. Det er best om hodene ikke blir for ødelagt underveis.

  4. For servering, løft dem over på dype tallerkener med en hullsleiv.
    Smak til kraften med salt, limesaft og koriander før du serverer.

NIFS MAT: Det er dagen for å gi seg i kast med det ubehagelige. Hva med et fiskehode? Er du modig, spiser du øyet. Det mest smakfulle stykket ligger i kinnet, den saftigste delen i nakken.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.6 (10 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN