Fiskekaker med smørstekt løk
Fiskekaker med smørstekt løk Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
40min

Fiskekaker med smørstekt løk

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
40min

Fiskekaker med smørstekt løk

Arne Brimis gode og hjemmelagde fiskekaker inneholder masse fisk, og lite annet. De smaker nydelig og er fristende helgemat for både liten og stor. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Finnes det noe bedre enn hjemmelagde og nystekte fiskekaker? Brimi serverer dem med gode poteter, raspede gulrøtter og smørstekt løk. Nydelig! 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Hyse (kolje)(finskåret filet, sei og torsk kan også brukes)
2ts
1.5ss
Hvetemel(kan sløyfes)
1stk
Egg(kan sløyfes)
4dl
Melk(eller fløte)

Til servering

1bunt
Kruspersille(eller koriander)
0.5stk
2stk
Løk(store)
400g
Potet(kokte)
3stk
Gulrot(raspet)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fersk og kjøleskapskald fiskefilet i grove biter, og kjør den i kjøkkenmaskin til en smidig fiskedeig. 

  2. Pisk egget lett sammen, og rør det inn. Bland inn mel, salt og pepper og sitronsaft. 

  3. Tilsett melk eller fløte, eller litt av begge deler, litt og litt av gangen. Pass på at melk og farse har samme temperatur før du blander. All væske må være skikkelig innkjørt før ny blir tilsatt.

  4. Bland finhakkede urter inn i fiskefarsen. Her bruker du de urtene du liker best. Finhakk litt purre og bland inn hvis du liker det. Ønsker du litt spicy fiskekaker, så er finhakket chili og koriander en god blanding. 

  5. Lag rause fiskekaker, rundt 10 cm i diameter. Bruk rene, kalde og litt våte hender, så er det enklere å forme kakene.

  6. Smelt smør i ei panne, og stek fiskekakene på middels varme. Bruk god tid og la dem steke i fred, så danner det seg en deilig skorpe på kakene. Rundt 2-3 minutter på hver side bør være bra. Server fiskekakene nystekte, men de kan også fryses. 

  7. Mens fiskekakene steker, bruner du løken. Skjær løken i tynne skiver, bruk godt med smør og la den så surre seg lysebrun og gyllen i minst en halv time på svak varme.

Arne Brimis gode og hjemmelagde fiskekaker inneholder masse fisk, og lite annet. De smaker nydelig og er fristende helgemat for både liten og stor. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN