nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
25min
Fiskepinner med kålsalat
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
25min
Fiskepinner med kålsalat
Hjemmelagde fiskepinner er noe helt annet enn de du finner i frysedisken. Paneringen er tynnere og du får fisk med smak. Dette er noe barn liker veldig godt.
DETTE TRENGER DU
PERSONER500g
Laks(filet, uten skinn og bein)
3ss
1ss
1ts
1stk
1ss
1dl
3ss
Hvitost (Gulost)(revet)
1dl
Solsikkeolje(til steking, se an mengden)
Kålsalat
2dl
1ts
1klype(r)
1ss
SLIK GJØR DU
Start med kålsalaten. Finstrimle kålen. Rør sammen dressingen, som bør være friskt og syrlig. Bland kål og dressing.
Skjær laksen i cirka 10 cm store stykker. Skjær deretter stykkene i 2–3 cm brede strimler.
Bland mel, salt og pepper. Vend laksestrimlene først i melet, deretter i egg vispet sammen med vann og til slutt i sesamfrø og ost, som er blandet. La fiskepinnene ligge litt på tørt underlag så paneringen fester seg.
Varm olje i stekepannen og stek fiskepinnene pent gylne på alle sider, cirka 4 minutter til sammen.
Server med kålsalat og poteter/byggris.