Fiskesuppe med laks og torsk
Fiskesuppe med laks og torsk Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min

Fiskesuppe med laks og torsk

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
45min

Fiskesuppe med laks og torsk

DEILIGE SMAKER: I fiskesuppa med laks gjemmer det seg smak av stjerneanis og fenikkel.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

En nydelig fiskesuppe med deilig smak av fennikel og stjerneanis.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Gulrot(bruk 0.5 i kraften)
3dl
Hvitvin(eller eplesaft)
0.5stk
400g
Laks(filet)
400g
Torsk(filet)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)
Sitronsaft(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Kutt opp løk, fennikel og 1/2 gulrot, og fres dette kjapt i litt olje. Ha på hvitvin eller eplesaft, og kok inn til væska er nesten helt borte.

  2. Ha i stjerneanis, laurbærblad og hele pepperkorn, og hell på fiskekraft og melk. Kok opp og trekk til side, og la krafta putre 1/2 time for å få ut all smaken.

  3. Lag meljevning, sil krafta og spe med den. La den putre i 15 minutter for å få vekk melsmaken.

  4. Kutt 1/2 gulrot og 1/2 sellerirot i små terninger og purren i strimler. Legg i suppa og kok opp. Kutt så fisken i litt større terninger og la den trekke i suppa til den er ferdig.

  5. Smak til med salt, pepper og sitron til slutt, og server med friske urter, gjerne dill eller persille.

DEILIGE SMAKER: I fiskesuppa med laks gjemmer det seg smak av stjerneanis og fenikkel.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN