nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Fjellørret i panne
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Fjellørret i panne
Smørstekt fjellørret smaker så godt at den egentlig ikke trenger mye tilbehør, men her serverer Brimi de sprøstekte filetene sammen med surret sjalottløk og blomkålbuketter.
SLIK GJØR DU
Rens og fileter fisken. Skrap skinnet godt, og fjern så mange småbein som mulig.
Krydre kjøttsida på fisken med litt salt og pepper, og stek i godt smør på middels varme med skinnsida ned. Stek til skinnet er sprøtt og fileten nesten gjennomstekt
Løft ut filetene, og ha sjalottløk i fine skiver og små, delte buketter med blomkål i panna. Ha eventuelt i litt ekstra smør. Surr til blomkålen og løken er passe møre, legg ørretfiletene oppå, strø over litt hakkede urter og server.