Flettebrød
Flettebrød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t

Flettebrød

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
2t

Flettebrød

Lekkert flettebrød som er godt til supper og middag. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Dette er spennende brød som du kan forme slik du ønsker. En deig gir ca tre flettebrød.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
160g
Hvetemel(helkorn)
2dl
4dl
1ts
1stk
1stk
Egg(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Kok helkorn i vann ved svak varme under lokk i ca. 15 minutter. Ta kjelen av varmen og smelt smøret i den varme helkornblandingen.

  2. Tilsett melken og hell blandingen i en bolle. Tilsett rømmen. Rør gjær ut i denne blandingen. Tilsett de øvrige ingrediensene og hold av litt av hvetemelet.

  3. Elt deigen godt sammen. Dekk den til med plast og sett til heving et lunt sted i ca. 30 minutter.

  4. Ta deigen opp på bakebordet, elt om nødvendig inn resten av melet og del deigen i tre.

  5. Hvis du vil lage fletter, deler du deigemnet i tre og triller ”pølser”. Flett tre lengder til hver flette. Lag evt. sneglehus ved å trille deigen til tykk pølse og rull sammen sammen.

  6. Etterhev på et lunt sted 20-30 minutter. Stek midt i ovnen ved 200° ca. 20 minutter. Avkjøl på rist. Brødene egner seg til frysing.

Lekkert flettebrød som er godt til supper og middag. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN