Flyndrerulader med pesto Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
45min

Flyndrerulader med pesto

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
45min

Flyndrerulader med pesto

Nydelig flyndre med pesto Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

Klassisk pesto lages med basilikum. Har du plukket ramsløk i vår, kan du erstatte halvparten av basilikumen med ramsløk, eller du kan bruke en blanding av basilikum og persille. Lomre er en flyndrefisk som lever langs norskekysten.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
10stk
Fisk(flyndrefilet)
1ts

Pesto

2stk
Hvitløk(båter)
3ss
Pinjekjerner(mandler)

Til koking og saus

3dl
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Start med å lage pesto. Finhakk basilikum og eventuelt persille, hvitløk, pinjekjerner eller mandler og parmesan i food processor eller med stavmikser. Spe med oljen, litt om gangen, til en fyldig saus. Denne pestoen må være ganske tykk for ikke å renne ut av fisken.


  2. Dryss fiskefiletene med salt, og smør på pesto. Rull dem sammen.


  3. Kok opp vann med eddik og salt i en vid kjele. Legg i flyndreruladene med skjøten ned. Legg på lokk, kok opp og skru av varmen. La fisken trekke på ettervarmen til den er gjennomkokt, 4–5 minutter.


  4. Ta ruladene forsiktig opp og hold dem varme.


  5. Sil eventuelt kokelaken og kok den opp. Visp sammen eggeplomme og fløte og visp det i fiskekraften. Varm sausen forsiktig, den må ikke koke, da skiller den seg. Smak om den trenger mer salt.


  6. Server ruladene med sausen, poteter eller couscous og salat eller kokte aspargesbønner.

Nydelig flyndre med pesto Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN