Focaccia Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 55min

Focaccia

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
1t 55min

Focaccia

Langpanne med verdens beste focaccia. Fersk brød er alltid vellykket på et buffébord. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (2 stemmer)
En stor langpanne med ferskt brød er alltid vellykket på et buffébord. Brødet kan du bake og legge i fryseren på forhånd, og varme det litt før servering.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1l
Vann(lunkent)
1ts
1dl
Smør(smeltet)
50g
Oliven(svarte)
0.5dl
Smør(smeltet)

SLIK GJØR DU

  1. Rør gjæren ut i litt lunkent vann. Ha i resten av vannet, salt, 1 dl av ­smøret og melet. Deigen er ganske løs.

  2. La deigen heve under plast på lunt sted ca. 30 minutter. Hell deigen ut i smurt langpanne 30 x 35 cm. Klem den godt ut til kantene og trykk med fingrene over deigen slik at det blir små groper.

  3. Hell over resten av smøret, dryss på havsalt og oliven og la brødet etterheve under plast
    ca. 20 minutter på lunt sted.

  4. Stek brødet midt i ovnen ved 175° i ca. 45 minutter. Skjær brødet i biter ved servering.

Langpanne med verdens beste focaccia. Fersk brød er alltid vellykket på et buffébord. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN