Focaccia med rosmarin og oliven
Focaccia med rosmarin og oliven  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t

Focaccia med rosmarin og oliven

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
1t

Focaccia med rosmarin og oliven

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Focaccia er et herlig italiensk brød som er perfekt å spise til suppe, salat eller gryte. Oppskriften er til to focaccia.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2.5dl
1.5ts
2kvist
100g

SLIK GJØR DU

  1. Pisk sammen vann, gjær, olje og salt med halvparten av melet. Elt resten av melet gradvis inn i deigen til den blir smidig og la den heve en god halvtime.

  2. Slå deigen ned og del den i to. Form hver del til flate focacciabrød, cirka 2 cm tykkelse, og legg brødene på bakepapir på stekeplate. La deigen etterheve en halv times tid.

  3. Lag fordypninger i deigen med fingrene og drypp litt olje over brødet. Pynt med oliven og rosmarin og dryss på litt mel.

  4. Stek brødene midt i ovnen ved 210º i ca. 15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN