Formbrød med valnøtter
Formbrød med valnøtter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t 45min

Formbrød med valnøtter

nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t 45min

Formbrød med valnøtter

Luftig og godt brød med valnøtter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Nøtter gir fin smak på brødet som også er utmerket å riste i brødrister.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
6dl
Vann(lunkent)
2.5dl
2.5ts
10dl
Rugmel(siktet)
1.5dl
Valnøtter(grovhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett vann og rør til gjæren er oppløst. Bland i helkorn, salt, olje og sirup. Tilsett rugmel og nøtter. Arbeid deigen godt, gjerne med elektrisk maskin og elt inn hvetemel til deigen knapt slipper bakebollen.

  2. La deigen heve til dobbel størrelse ca. 30 minutter, godt tildekket.

  3. Klipp en remse bakepapir og legg i bunnen av 2 bakeformer som rommer ca. 2 liter. Pensle kantene med smør eller olje.
    Ta deigen opp på bakebordet og kna deigen godt. Del deigen i to og form til to lengder som legges i brødformene. Dekk formene til og la brødene heve cirka 25 minutter.

  4. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 ° i cirka 35 minutter.

  5. Ta brødene ut av formene og bank under dem. Høres det en hul lyd, er de ferdig stekt. Avkjøl på rist. Brødene egner seg godt til frysing.

Luftig og godt brød med valnøtter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN