Formkake med rabarbra og hylleblomst
Formkake med rabarbra og hylleblomst Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t

Formkake med rabarbra og hylleblomst

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t

Formkake med rabarbra og hylleblomst

Kaka blir enda berdre om den dynkes med hylleblomstsaft.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (3 stemmer)
Denne saftige formkaka kan fint lages et par dager før servering, og smaker godt både med litt pisket krem og et glass rabarbrasaft til. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Smør(romtemperert)
4stk
Egg(romtemperert)
100g
Mandelmel(malte mandler)
2stk
Rabarbra(stilker)
2dl
Hylleblomstsaft(Eller mindre)

SLIK GJØR DU

  1. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett av gangen. 

  2. Sikt hvetemel og bland det med mandelmel og bakepulver. Vend dette forsiktig inn i smørmassen. 

  3. Fjern det groveste laget på rabarbraen, men litt skall kan gjerne være på. Kutt rabarbra i små biter og vend inn i kakemassen. 

  4. Ha massen over i en smurt form, og stek på 165 grader i 40-45 minutter. 

  5. Når kaken tas ut av ovnen, dynkes den med hylleblomstsaft. I denne oppskriften er det brukt saft fra Ringi. 

Kaka blir enda berdre om den dynkes med hylleblomstsaft.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (3 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN