Fransk galette med crème fraîche
Fransk galette med crème fraîche Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
2t

Fransk galette med crème fraîche

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
2t

Fransk galette med crème fraîche

Fransk-inspirert kake med sitronfyll av crème fraîche Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Dette er en spennende kake med franske nyanser. Den får deilig smak av syrlig crème fraîche og appelsin.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Rør smøret mykt med egg, salt og sukker. Varm melken til 37° og rør ut gjæren i den. Hell væsken i smør- og eggblandingen. Tilsett melet litt i gangen. Elt til slutt deigen lett på bordet. Den skal være bløt, men ikke klisset.
    La deigen heve tildekket i ca. 1 time.

  2. Elt deigen lett sammen på bakebordet. Ta ca. en femtedel av til kant.

  3. Kjevle resten av deigen til en rund leiv og legg på bakepapir på stekeplate. Rull den lille deigklumpen til en pølse. Det skal bli kant. Trykk kanten godt fast omkring bunnen.

  4. Smør galetten med crème fraîche. Bland appelsinskall og perlesukker og dryss det over galetten.

  5. Stek galetten midt i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter. Galetten smaker best når den er nystekt til for eksempel te.

Fransk-inspirert kake med sitronfyll av crème fraîche Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN