Fransk gryte Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 40min
totalt
1t 50min

Fransk gryte

nivå
Middels
aktiv
1t 40min
totalt
1t 50min

Fransk gryte

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.7 (12 stemmer)
Denne kjøtt- og grønnsakgryten er perfekt å servere gjester. Server gjerne med en god hjemmelaget potetmos.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
150g
1klype(r)
1klype(r)
1stk
Kjøttbuljong(terning)
2stk
2stk
1klype(r)
Timian(tørket)
1klype(r)
Timian(fersk til pynt)

SLIK GJØR DU

  1. Stek baconbiter i stekepanne og legg over på fat.

  2. Brun kjøttet i smør sammen med hakket hvitløk. Strø på salt, strø på mel og rør om. Tilsett buljong og vin, begynn med mindre mengde. Skrell persilleroten, selleriroten og gulrøttene og del i biter. Legg i gryten.

  3. Rens sjalottløk. Legg løk og laurbærblad i gryten og la alt trekke på svak varme i ca. 1 time. Spe med mer buljong og vin under kokingen.

  4. Rens, del soppen i skiver og stek den i litt smør. Skjær epler i biter.

  5. Smak gryten til med salt og pepper og legg i sopp og eplebiter ved servering. Pynt med timian.

Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.7 (12 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN