Fransk lammegryte
Fransk lammegryte  Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t

Fransk lammegryte

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
2t

Fransk lammegryte

Fransk lammegryte med hvite bønner, sopp, tomat og hvitløk er den herlig høstmiddag Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

Denne franske lammegryten med hvite bønner er en klassiker du garantert vil lage flere ganger. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1kg
Lammebog(kan byttes ut med nakke eller bryst )
0.5dl
2stk
2ts
1boks(er)
Tomat(hermetiske)
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Legg bønner i bløt natten over og sil av bløtevannet.

  2. Fyll på vann, kok opp, skum av og la bønnene trekke ca. 30 minutter.

  3. Stek kjøttet i små porsjoner i smør eller olje og legg det i gryte sammen med bønnene. Kok ut pannen mellom hver steking og sil sjyen over i gryten.

  4. Rensk løk og stek den raskt i pannen. Del sopp i biter og stek den i litt smør. Grovhakk hvitløk. Bland alt i gryten sammen med hakket hvitløk, laurbærblad og salt.

  5. Hell på tomater og litt vann. La gryten trekke til kjøttet er mørt, ca. 40 minutter.

  6. Smak til og server gryten med dryss av frisk timian. Brød eller potetmos er godt til.

Fransk lammegryte med hvite bønner, sopp, tomat og hvitløk er den herlig høstmiddag Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN