Fransk oksefilet Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
3t

Fransk oksefilet

nivå
Middels
aktiv
2t
totalt
3t

Fransk oksefilet

Skikkelig festmåltid med oksefilet, potetterrin og balsamicosjy. Dette vil garantert imponere gjestene dine! Foto: Anders Norsell

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.5 (8 stemmer)
Dette er klassisk festmat. Alt kan forberedes på forhånd og varmes ved servering.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1klype(r)
1klype(r)

Balsamicosjy

4dl
1klype(r)
1klype(r)
0.5dl
Basilikum(og andre urter, hakket)

Grønnsaker

75g
Bacon(lettsaltet)
3ss
Kruspersille(finhakket)
1klype(r)

Potetterrin

1.25kg
150g
1ts
1klype(r)
2stk
Egg(store)
1dl
Kruspersille(hakket)
1ss
Rosmarin(hakket)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær kjøttet i 6 skiver. Brun det raskt i smør i en stekepanne til det får fin farge. Strø på salt og pepper. Legg kjøttet i en ildfast form og sett det i kjøleskapet.

  2. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Finhakk soppen. Finhakk flesket.

  3. Stek løk, sopp og flesk myk og blank i smør. Smak til med urter og salt

  4. Ved serveringen: Fordel soppblandingen over kjøttet og stek det midt i ovnen ved 225° i ca. 10 minutter til kjernetemperaturen i biffene er ca. 60° for rosa kjøtt. Pynt med timian.

  5. Skrell og skjær poteter i tynne skiver. Kok opp crème fraîche, begge ostetypene, salt og pepper på svak varme. Vend potetskivene i blandingen.

  6. Rør om og bland i eggene og urtene. Ta kjelen av platen. Legg bakepapir i en rund form ca. 24 cm i diameter. Smør kantene. Hell i potetene og trykk ned til en kompakt potetkake. Stek formen på nederste rille i ovnen ved 200° til potetene er myke. Kjenn med en kakenål om potetene er myke etter ca. 50 minutter. Ta formen ut og la den stå og hvile litt.

  7. Ta ut potetterrinen og del den i trekantede biter.

  8. Legg en kvist småtomater i en ildfast form og la de stekte ved 225° i ca. 10 minutter.

  9. Ved servering varmes terrinen i ca. 20 minutter på 175°. Server potetterrinen og kjøttet med baslamicosjy, grønne bønner og ovnsstekte tomater.

  10. Hell eddik i pannen som du har stekt oksefileten i. La det koke noen minutter. Tilsett kalvefond og vann. Kok sammen sausen til en fyldig konsistens. Jevn med maisenna som er utrørt i kaldt vann hvis du ønsker en tykkere saus.

  11. Sil sausen og smak til med krydder og basilikum. Sett sausen kjølig og varm den raskt på ovnen ved servering.

Skikkelig festmåltid med oksefilet, potetterrin og balsamicosjy. Dette vil garantert imponere gjestene dine! Foto: Anders Norsell

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.5 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN