Fransk oksefilet
Fransk oksefilet
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær kjøttet i 6 skiver. Brun det raskt i smør i en stekepanne til det får fin farge. Strø på salt og pepper. Legg kjøttet i en ildfast form og sett det i kjøleskapet.
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Finhakk soppen. Finhakk flesket.
Stek løk, sopp og flesk myk og blank i smør. Smak til med urter og salt
Ved serveringen: Fordel soppblandingen over kjøttet og stek det midt i ovnen ved 225° i ca. 10 minutter til kjernetemperaturen i biffene er ca. 60° for rosa kjøtt. Pynt med timian.
Skrell og skjær poteter i tynne skiver. Kok opp crème fraîche, begge ostetypene, salt og pepper på svak varme. Vend potetskivene i blandingen.
Rør om og bland i eggene og urtene. Ta kjelen av platen. Legg bakepapir i en rund form ca. 24 cm i diameter. Smør kantene. Hell i potetene og trykk ned til en kompakt potetkake. Stek formen på nederste rille i ovnen ved 200° til potetene er myke. Kjenn med en kakenål om potetene er myke etter ca. 50 minutter. Ta formen ut og la den stå og hvile litt.
Ta ut potetterrinen og del den i trekantede biter.
Legg en kvist småtomater i en ildfast form og la de stekte ved 225° i ca. 10 minutter.
Ved servering varmes terrinen i ca. 20 minutter på 175°. Server potetterrinen og kjøttet med baslamicosjy, grønne bønner og ovnsstekte tomater.
Hell eddik i pannen som du har stekt oksefileten i. La det koke noen minutter. Tilsett kalvefond og vann. Kok sammen sausen til en fyldig konsistens. Jevn med maisenna som er utrørt i kaldt vann hvis du ønsker en tykkere saus.
Sil sausen og smak til med krydder og basilikum. Sett sausen kjølig og varm den raskt på ovnen ved servering.