Fransk pai med bacon og løk
Fransk pai med bacon og løk Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 10min

Fransk pai med bacon og løk

nivå
Middels
aktiv
50min
totalt
1t 10min

Fransk pai med bacon og løk

Deilig pai med fransk preg. Med løk og bacon blir denne paien smakfull og mettende. En sikker vinner! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.7 (4 stemmer)
En ekte fransk pai har ofte ansjos som smakstilsetning, så liker du ansjos, kan baconet ­byttes ut med ansjosfileter. Til denne oppskriften trenger du 1 porsjon grunndeig eller ferdig paideig. Her finner du oppskrift på paideig.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Paideig(Se link i ingress)
2stk
6dl
1.5dl
150g
2stk
1dl
Melk(eller fløte)

SLIK GJØR DU

  1. Lag paideig eller bruk ferdig deig. Legg deigen i paiformen, dekk bunnen og godt opp langs kanten. Sett formen kjølig ca. 15 minutter.

    Rens og hakk løken og stek den myk i smøret ved lav varme. Fordel ca. 5 dl av osten i bunnen av paien. Fordel løken, oliven og stekte baconterninger oppå. Visp sammen egg og melk og hell det over fyllet. Ha 1 dl ost på toppen.

    Stek paien i nedre del av ovnen ved 200 ° i ca. 35 minutter.

Deilig pai med fransk preg. Med løk og bacon blir denne paien smakfull og mettende. En sikker vinner! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

1.7 (4 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN