Fransk sitronpai
Fransk sitronpai Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 5min

Fransk sitronpai

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 5min

Fransk sitronpai

Lekker fransk sitronpai med mørdeig, kremet sitronfyll og sitronskiver til pynt. Server med vispet krem. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.8 (8 stemmer)
Dette er en klassisk mørdeigspai med kremet sitronfyll.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pynt

2stk
2klype(r)
2klype(r)

Til servering

Mørdeig

130g
1ss
Vann(kaldt)

SLIK GJØR DU

  1. Bland raskt sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Kjevle deigen ut til en rund leiv, ca. 26 cm i diameter. Legg deigplaten i en paiform, ca. 24 cm i diameter. Trykk deigen godt opp mot kanten. Skjær bort overflødig deig. Sett formen kaldt i ca. 30 minutter.

  2. Sett ovnen på 200°.

  3. Vask sitronene til fyllet. Finriv skallet på en av dem. Press saften ut av alle tre.

  4. Pisk sammen egg, sukker og kremfløte lett i en bolle. Tilsett deretter det finrevne sitronskallet og saften. Rør om.

  5. Prikk bunnen med en gaffel og forstek paiskallet på nederste rille i ovnen i ca. 10 minutter.

  6. Hell fyllet i skallet og sett paien tilbake i ovnen. Stek i 20–25 minutter. Fyllet får gjerne være litt mykt i midten. Det stivner når det avkjøles.

  7. Vask sitronene til pynten godt og skjær dem i tynne skiver. Legg dem jevnt utover den kalde paien.

  8. Sikt over litt melis og pynt gjerne med blader av sitronmelisse. Server paien med lett pisket krem smakt til med vaniljesukker.

Lekker fransk sitronpai med mørdeig, kremet sitronfyll og sitronskiver til pynt. Server med vispet krem. Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.8 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN