Fransk sitronpai
Fransk sitronpai
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland raskt sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Kjevle deigen ut til en rund leiv, ca. 26 cm i diameter. Legg deigplaten i en paiform, ca. 24 cm i diameter. Trykk deigen godt opp mot kanten. Skjær bort overflødig deig. Sett formen kaldt i ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 200°.
Vask sitronene til fyllet. Finriv skallet på en av dem. Press saften ut av alle tre.
Pisk sammen egg, sukker og kremfløte lett i en bolle. Tilsett deretter det finrevne sitronskallet og saften. Rør om.
Prikk bunnen med en gaffel og forstek paiskallet på nederste rille i ovnen i ca. 10 minutter.
Hell fyllet i skallet og sett paien tilbake i ovnen. Stek i 20–25 minutter. Fyllet får gjerne være litt mykt i midten. Det stivner når det avkjøles.
Vask sitronene til pynten godt og skjær dem i tynne skiver. Legg dem jevnt utover den kalde paien.
Sikt over litt melis og pynt gjerne med blader av sitronmelisse. Server paien med lett pisket krem smakt til med vaniljesukker.